Még zeneakadémiai hallgató voltam, amikor Kertész Andrást megismertem. Ekkor (2000?-ben) hozta létre a MusiciansWho komolyzenei portált és a Magyar Zeneművészeti Alapítványt. Abban az időben én ezt egy bátor és eredeti ötletnek tartottam, de némi kétkedéssel és kíváncsisággal vártam sikerül –e a célkitűzéseit megvalósítania.

Az azóta eltelt évek mára egyértelműen bebizonyították, hogy András ötlete valóban egy nagy hiányt pótolt, a MusiciansWho a magyar komolyzenei élet legmegbízhatóbb és leggazdagabb adatbázisává vált és az alapítvány azóta nagyon sokban segítette a magyar komolyzenei élet résztvevőit.

Ismeretségünk Andrással néhány évvel később folytatódott, én már diplomás gitárművészként és tanárként egy hátrányos helyzetű gyermekeket érintő művészetpedagógia projekten dolgoztam.

Életem első olyan projektjéről volt szó, amit egyedül vezettem és dolgoztam ki, nagy szükségem volt a segítségre. A közös munka során Andrásban egy művészeti és társadalmi kérdések iránt érzékeny és mindeközben kellően racionális embert ismertem meg. Mint tanácsadótól és coachtól rengeteget tanultam tőle és ezt a tudást használom mai napig is, amikor saját művészeti projektjeimen dolgozom.

Azt gondolom, hogy Magyarországon nagyon kevés az olyan ember, aki valóban segítséget tud nyújtani előadóművészeknek abban, hogy megtanulják megvalósítani álmaikat.

Vannak akiknél a szakmai tudás, vannak akiknél a kellő érzékenység hiányzik.

Kertész András mindkettőnek birtokában van.

Amennyiben tanácsadásra lesz szükségem jövőbeli projektjeimnél, én biztosan újra hozzá fogok fordulni és csak ugyanezt tudom tanácsolni művésztársaimnak is.

Katalin

Junior Príma díjas gitárművész, tanár

Gergely

Gergely

Ami az első foglalkozás után feltűnt, az a kendőzetlen kritikai elemzés, amit nagyon köszönök.

bővebben
Máté

Máté

Kertész András a kommunikációs tanácsadás mellett olykor még “pszichológusként” is segített, hogy mélyre ássak magamban.

bővebben
Richárd

Richárd

András az egyik legfontosabb dologban segített nekem, röviden elmondani, ki is vagyok én és mi a küldetésem.

bővebben
Ákos

Ákos

Akinek én egyszer úgy tudok a szemébe nézni, mint Neked – azt már többé el nem ‘vesztem…’, ezt külön köszönöm!

bővebben
Ádám

Ádám

Veled mindig hasznos dolgozni, mindig kapok valamit útravalóul.

bővebben
János

János

Mind a csapat belső működését, mind az időmenedzsmentet, mind pedig a rekreációs időt illetőleg fontos segítséget kaptam meghatározó pillanatokban tőled.

bővebben
Gábor

Gábor

Önbizalmat adtál nekem azzal, hogy annak ellenére, hogy voltak hátrányaim, mégis megmutattad nekem, hogy képes vagyok elérni a célomat.

bővebben
Krisztián

Krisztián

Mindenben segítettél, amiben csak lehetett: kommunikáció, filozófia, gondolkodásmód.

bővebben
Sándor

Sándor

A munkáddal nagyon meg vagyok elégedve, hasznosak voltak a kommunikációs tanácsok, az önbizalom-növelő beszélgetések.

bővebben
Ervin

Ervin

Köszönöm a professzionalizmust, azt a hatalmas tudást, amelyet alázattal, barátsággal adsz át.

bővebben
Gergő

Gergő

Számomra a legnagyobb tanulság az volt, hogy nyugodtan vigyem bele az érzelmeimet a beszédeimben, mint említettem, tudatosan fogtam vissza, de kiderült, hogy ez hiba volt.

bővebben
Péter

Péter

Andras is the best communication and presentation trainer I’ve worked with.

bővebben
Kata

Kata

András fantasztikus hallgató és kérdező is egyben. Kiválóan rakja össze a mozaikokat és mondatja ki velem, hogy mit is várok a karrieremtől.

bővebben
Attila

Attila

András is a multi-talented person, a rare type nowadays. A trainer, personal motivator, a born psychologist, conflict resolution specialist, company manager/owner, coach, personal brand manager.

bővebben
Péter

Péter

Although I’ve never heard András singing, I know that he is a very impressive performer and a great communicator.

bővebben
Kriszta

Kriszta

Coaching és beszédtechnikai tréning különös vegyülete, talán így lehet legjobban jellemezni a 10 alkalmas közös munkát, mely nagyon sokat adott nekem mindkét témakörben. Andrásnak mindig mindenre volt jó válasza, mely az ő szájából annyira egyszerűnek és...

bővebben
Péter

Péter

András nagyon empatikus, segítőkészségtől áthatott, a szép formák, a dolgok szép és jó volta iránt elkötelezett ember, akinek legnagyobb örömet az szerzi, ha segítségével mások is szebbé, gazdagabbá, érdemesebbé teszik az életüket.

bővebben
Adrienn

Adrienn

András egy szuper coach. Az első találkozástól nagyon nyitott. Érzi az ember, hogy valódi érdeklődést mutat és nem csak rutinból csinálja a szakmáját. Nagyon lelkiismeretes és megbízható.

bővebben
Balázs

Balázs

Andrással néhány évvel ezelőtt nyilvános szereplés, és prezentációs technikák fejlesztése céljából dolgoztunk együtt. A mai napig tisztán emlékszem az első találkozásunkra, és arra a szavakkal nehezen leírható pozitív energiára, ami belőle sugárzik.

bővebben

Tetszett?

Oszd meg kollégáiddal és barátaiddal, hátha nekik is hasznos lesz.