Segítünk visszatérni

Nehéz visszalépni a munka világába, de nem lehetetlen. Próbáljuk meg együtt...

Segítünk!

Ezen az oldalon segítséget kapsz ahhoz, hogy sikeresen térhess vissza a munkába azután, hogy a kisbabáddal otthon maradtál hónapokra vagy évekre. Számunkra nagyon fontos ez a téma. Megtapasztaltuk és láttuk, milyen nehézséget jelent kismamáként visszatérni, milyen sok kérdés kavaroghat benned és milyen kevesen vannak, akik tudnak segíteni ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában.

Miért mi?

Itt egy női vezető és egy férfi, akik a fiatal kisgyermekes nőknek szeretnének segíteni. Hogy van ez?

Azt gondolhatnánk, hogy a kismamákat csak egy másik kismama értheti meg, de mi úgy látjuk, hogy ez nem mindig van így. Coachként dolgozunk, és igyekszünk támogatni a saját belátáson alapuló tanulás megközelítésével a legkülönbözőbb helyzetekben lévő embereket. Hiszünk benne, hogy érdekes és értékes lehet számodra az, hogy képesek vagyunk valódi megértéssel, külső szemmel segíteni a Neked, kismamának a munkaerőpiacra való visszatérésedben. Ebben a munkában a fiatal nő tapasztalatai, a férfi támogató figyelme, a női vezető határozottsága, a nagymama segítő szándéka is megjelenik, és mind ez a coach tudatos attitűdje által vezérelve.

Hogyan segítünk?

Ingyenes online tréning

Összeállítottunk egy 7 hetes online tréning sorozatot, amire feliratkozva végigviszünk a felkészülés folyamatán.

Tematikus tréningek

Időről-időre tematikus tréninget tartunk, amelyek segítenek abban, hogy tudatosan építsd fel a baba utáni életedet és karrieredet. 

Kismama coaching

A személyes coaching üléseken a legnagyobb figyelmet és szaktudást kapod tőlünk, hogy megtervezd és megvalósítsd az új életedet.

óta a kismamákkal

kismama az online tréningen

Coaching órák száma

3 cikk a témában:

1 . Előzetes tervezés

Komoly hátrányt jelent, hogy a nők gyermekvállalás után hosszú időre kimaradnak a munkából, és korántsem biztos, hogy utána ott folytathatják, ahol abbahagyták. Sokan akár tíz évig is otthon maradnak. Tíz év alatt pedig rengeteg minden megváltozhat a munkaerőpiacon. Tervezni kell(ene)…

2. Mit tehetsz otthon a karrieredért?

Semmit! Gyereket nevelek, az éppen elég. Minden okod meg van rá, hogy így érezz. Mégis van valami, egy kis gondolat, ami ott motoszkál az agyad hátsó részében és azt súgja időről-időre: Mit csinálok, ha nagyobb lesz? Akkor lehet, hogy mégis kellene valamit tenni…

3. Visszaállás a munkába

Nehéz és félelmetes döntés visszatérni a munkaerőpiacra, és megmérettetni magunkat. Mire kell figyelni ilyenkor? Megfelelő kommunikáció, megváltozott igények, utazási idő és még ezer más dolog lehet, amit mérlegelnünk kell…

Lett egy társam, aki hosszú, a gyermekei nevelésével töltött évek után szeretett volna visszatérni a munka világába. Ott, akkor szembesültem vele, hogy milyen nagy feladat ez, és nekünk, férfiaknak mennyire nincs fogalmunk erről. Azt gondoltam, ha már coachként segítem az embereket abban, hogy megvalósítsák álmaikat, kötelességem megérteni és segíteni a hölgyeket ebben a kihívásukban is.

Elkezdtem tudatosan odafigyelni a társamban és bennem zajló folyamatokra, és hozzájuk kapcsolni a coaching módszertanát. Ebből született ez a kezdeményezés, amelynek keretében cikkekkel, ingyenes online tréninggel, képzésekkel és coachinggal szeretnénk Zsuzsa kolléganőmmel együtt segíteni a kismamákat abban, hogy sikeresen térjenek vissza a munka világába.

Kertész András
coach

Két gyermekem és három unokám van. Annak idején, amikor én voltam kismama, a gyermekgondozási évek alatt végeztem el a Közgazdaságtudományi Egyetemet. Tudatosan terveztük be a második babát, hogy a GYES/GYED ideje lefedje a tanulmányi éveket. Hogyan csináltam? Tudtam, hogy tanulás nélkül nem lehet tovább lépni.
Döntöttem, és valahogy mindig megoldódtak a nehéz időszakok. A vizsgák idején néhányszor bébiszitter vigyázott a gyerekekre. Nem volt könnyű, de élveztem. Az egyetemre járás hozta azokat az új energiákat, amire szükségem volt ahhoz, hogy anyaként is megálljam a helyem. Visszatekintve, ezek az évek adták az erőt, a magabiztosságot, felelősségérzetet és kötelességtudást, amire később sikeres női vezetőként támaszkodhattam nagy nemzetközi bankok élén.
Most a lányom babázik otthon. Ezért is nagy örömömre szolgál, hogy coachként Andrással közösen támogathatunk kismamákat abban,  hogy megtalálják a saját útjukat, békét és örömöt, ami a munkába való sikeres visszatéréshez vezet.

Bartyik Zsuzsa
Coach