Az APAIDŐ projekt története

40 évesen lettem apa. Sok nehéz és néhány sikertelen kapcsolat után keresem azt az életet, amely igazán az enyém. Ahol a munka, a párkapcsolat és a gyereknevelés mind-mind a helyükön vannak, olyan egyensúlyban, amely minden szereplőnek biztosítja az őt megillető időt és figyelmet.

Nagy utazásra indultam, amikor a fiam, “Mr. D” megszületett. Többek között az önismeret, az emberismeret, az önreflexiók világába. A legbensőségesebb kapcsolaton keresztül – ami a szülő-gyerek kapcsolat – ismerem meg önmagamat és nyílik meg előttem a világ, aminek olyan arcát láthatom, amit eddig még nem. Nem csak otthon, de a színes hétköznapokban, a vezetői munkámban és a tanácsadói-coach-tréneri munkámban is ott van mindez.

Lehetséges-e teljesen megállni a hét közepén egy napra?
2018. szeptemberében határoztam el, hogy a következő egy évben minden szerdát Dáviddal, a kisfiammal töltök. Kevésnek éreztem, amit belőle a hétvégéken kapok. Így csináltuk több mint egy éven át, ugyanis nálunk minden szerda Dávid nap volt. Olyankor együtt voltunk a kisfiammal és nem dolgoztam. Egy apás szerda, amikor Dáviddal a világ olyan volt, mintha a szerda is vasárnap lenne. Sok kihívással és tapasztalattal járt apaként ez az időszak. Erről beszéltem is egy TED előadásban 2019. decemberében 350 nő előtt. Nagy élmény volt.

A projekt keretében szerdánként Dávid-posztokat írtam az apaságról, a felismeréseimről, a boldogságról, amit a kisfiammal való együttlét adott. Ezeket az írásokat több mint 100.000 emberhez jutottak el, ami számomra nagy boldogság, hiszen másoknak is tudtam adni ezáltal.

Az apaság olyan, mint bármi más az életben. Gyakorolni kell. Megpróbálni elengedni, hozzáállást váltani, újratervezni, megint gyakorolni, változni és változtatni. Ezt tanítja nekem Mr. D, és remélem én is egy kicsit neki.

APAIDŐ
Az apás szerdák tanulságai arra inspirálnak, hogy elindítsam az APAIDŐ projektet azzal a céllal, hogy az apaság “nagyköveteként” felhívjam a férfiak (és nők) figyelmét arra, hogy az apaszerep átalakulóban van, hogy igenis lehet rengeteg férfi érzelmet adni a gyerekeknek és apaként sokkal nagyobb szerepet vállalhatunk a gyermekek életében. Úgy látom, hogy a Z és az Alpha generációk sikeres és boldog életéhez óriási szükség lesz arra, hogy az apák nagyobb szerepvállalásán keresztül érzelmi biztonságot adjunk számukra a folyamatosan változó világban.

2022. januárjában elindult az APAIDŐ Podcast is, amelynek keretében anyákkal, apákkal, szakemberekkel és vezetőkkel beszélgetek a modern szülőség kihívásairól, a mai kor gyermekeit érintő problémákról és trendekről.  

Hála Istennek, ezzel a gondolattal nem vagyok egyedül. Önkéntes szakemberek segítenek abban, hogy minél több értékes tartalmat juttassunk el az apákhoz, a szülőkhöz és a nagyvállalatokhoz, hogy mi így együtt megtaláljuk a modern apaság, a bátor szülők elixírjét.

Lépj velünk kapcsolatba

Ha kérdésed van, szakembert keresel, megosztanád a gondolataidat vagy önkéntesként csatlakoznál hozzánk, írj nekünk üzenetet.

Lépj velünk kapcsolatba

Ha kérdésed van, szakembert keresel, megosztanád a gondolataidat vagy önkéntesként csatlakoznál hozzánk, írj nekünk üzenetet.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com