Ezekben a hetekben a legtöbben nagyon örülnek, mert úgy látják, a Covid-19 kapcsán egy régi vágyuk teljesült: “Végre otthonról dolgozhatok!” De mi lesz a home office hátrányaival?

Tudom, kicsit cinikus az előző mondat, de azért, ha jobban belegondolunk, van benne igazság. Emberek milliói vágytak arra, hogy ne kelljen bemenniük hétfőn reggel dolgozni. Ha már a lottó ötöst nem nyerheti meg mindenki, akkor legalább otthonról lehessen pizsiben, kávét szürcsölgetve elolvasni az első e-maileket. Nem mondom, jogos a vágy, de van a home office-nak egy sötét oldala is.

“Van a home office-nak
egy sötét oldala is.”

Az elmúlt 20 évben vagy home office-ban vagy hibrid rendszerben dolgoztam, vagyis felváltva otthonról és az irodában. Élveztem minden pillanatát. Szerettem hétfőn 11.00-kor a kádban fekve könyvet olvasni, szerettem szerdán barátokkal a Balatonhoz menni, de én azt is szerettem, amikor este 10.00-kor az irodában brainstormingot tartottunk az új projekt kapcsán. Mindezekkel együtt számos dolog hátráltatott abban, hogy hatékonyan, eredményesen és sokszor számomra komfortos módon tudjak dolgozni. Végül nekem a hibrid rendszer vált be, de ahhoz hogy ezt jól tudjam működtetni, a home office hátrányaival is szembe kellett, hogy nézzek és meg kellett találnom a saját megoldásaimat.

“Tényleg ez kell neked?”

Összeállítottam hét pontban azokat a tényezőket, amelyek a leginkább hátrányt jelentenek az otthoni munka kapcsán.
Nem az a célom, hogy elijesszelek a home office-tól, hanem, hogy segítsek szembe nézni az otthoni munka hátrányaival, átgondolni, tényleg ez kell-e neked.

A legtöbb kutatás azt mutatja, hogy a legnagyobb nehézséget az otthonról végzett munkában a megfelelő szintű együttműködés és kommunikáció megteremtése jelenti.

kertesz-andras-homeoffice-hatranyok 2.1

A home office 7 leggyakoribb hátránya

1. Izoláció

Aki sokáig egyedül van, megőrül. Mi emberek nem arra születtünk, hogy egyes egyedül töltsük a napjainkat. Mentális egészségünkhöz szükségünk van arra, hogy visszajelzéseket kapjunk, hogy interakcióban legyünk másokkal, így folyamatosan alakítsuk az énképünket és a körülöttünk lévő világot. Nem csak a magánéletünkben okozhat nehézséget az izoláció, de a munkánk során is komoly akadályokat jelenthet, ha egyedül maradunk bizonyos helyzetekben. A pandémia óta sokan érezhették azt, hogy elveszítik a kapcsolatot a céggel, kimaradnak a napi történésekből. Az izolációs szorongás mellett a cég iránti lojalitás is nagymértékben csökkenhet, ami hosszú távon kiégéshez és /vagy (kényszer)munkahelyváltáshoz vezethet.

2. Láthatatlanság

Előfordulhat, hogy a távmunkában dolgozót elfogja a láthatatlanság érzése. Nehéz távolról megmutatni magunkat, kellő dominanciával részt venni a vállalat életében. Az előléptetéshez, a rátermettség bebizonyításához is gyakran van szükség olyan helyzetekre, beszélgetésekre a főnökökkel, amelyekre ritkán van lehetőség az online térben. A “nem látják”, “nem olvassák el”, “nem figyelnek rám” érzését is nehezebb távolról kezelni, mint amikor együtt vagyunk az irodában.

3. Sérülhet a munka-magánélet egyensúly

Nem véletlen, hogy kialakult a munkahely – otthon kettőssége. Sokan vannak, akiknek nagy segítséget jelent, hogy nem ugyanabban a térben dolgoznak és töltik el a szabadidejüket. Lehetőségük van váltani, átállni egyik szerepből a másikba: vezetőből anyává, apából kollégává. Életünk különböző színterei komoly segítséget adnak ahhoz, hogy mindehol kiegyensúlyozott és magas teljesítményt tudjunk nyújtani.

4. Nehezen kialakuló mélyebb emberi kapcsolatok

A munkahely nem csak a munkavégzés színtere. Itt is kialakulnak mély barátságok, nagy szerelmek, haveri körök, sportcsapatok. Számos értékes magánéleti kapcsolat van, amely a munkahelyről indul. Ez különösen fontos ma, amikor egyébként is bezárkózva éljük az életünket. Ehhez jött hozzá a covid-félelem, amit bár jogosan és hasznosan érezhet mindenki, megszabadulni tőle nem lesz könnyű. 
A sikeres munkához is szükség lehet a mélyebb emberi kapcsolatokra. Elég, ha arra gondolunk, hogy a csapatdinamika fontos része a bajtársiasság, amelynek megszületéséhez szükséges a személyes kontaktus, a jelenlét energiája és az érintés is.

5. Nem segít a vállalati kultúra

A közösséghez tartozás ősi ösztönünk, amely megadja a biztonság érzetét, segítséget ad olyan helyzetekben, amelyeket egyedül nem tudnánk megoldani. Sokan azért is választanak egy adott céget, mert szimpatikusak számukra a vállalat értékei, jó a hangulat az irodában. Ha home office-ban dolgozik valaki, sokkal nehezebben tudja mindezt megkapni a cégétől, a kollégáitól, így a vállalati kultúra ösztönző és biztonságot adó jelenléte nehezebben nyújt támogatást az akadályok leküzdésében.

6. Nehéz az otthoni iroda megteremtése

Amíg az ember az irodában dolgozik, a munkáltató pénze, figyelme és felelőssége, hogy megteremtse a tiszta és munkavégzésre alkalmas helyet a munkatársaknak. Az otthoni munka egyik komoly kihívása, hogy olyan helyet alakítsunk ki magunknak, ahol komfortosan tudunk eltölteni 6-8 vagy akár 10 órát. A konyhaasztal, a gyerek tanulós széke egy ideig megteszi, de amikor évekről van szó, akkor szükséges az ergonomikus és minőségi szék és asztal, ami bizony nem olcsó mulatság. És persze felmerül a kérdés: Ki fog minden nap takarítani?

7. A család, mint zavaró tényező

Szeretjük a családunkat, hiszen azért vagyunk velük. De ha a gyerekek minden előzetes bejelentés nélkül bejárkálnának az irodádba, ha a párod bejönne egy meetingre és megkérne, hogy pelenkázd át a babát, akkor bizony megemelkedne a vérnyomásod. A home office-ban óhatatlanul ez történik minden nap, és ezt időnként nagy mosollyal, máskor pedig dühösen fogadjuk. A covid nélküli normál hétköznapokban is komoly kihívás mindenkinek, hogy megszervezze a család életét, de ha dolgoznunk kell és közben körülöttünk forgatagként zajlanak az események, akkor rögtön átérezzük a bódító fertőtlenítőszagban úszó csendes, tiszta, nyugodt iroda jelentőségét.

Összefoglalás

  • Örülhetünk, hogy végre megnyílt a lehetőség az otthoni munkavégzésre, de fontos, hogy mindenki gondolja át, az élethelyzetéből adódóan mire van igazán szüksége, mik az ő esetében a home office hátrányai.
  • A hibrid rendszerű munkavégzés, 1-2 nap otthon, 2-3 nap az irodában segíthet megteremteni az egyensúlyt a munka és a magánélet között.
  • A személyes interakciók energizálnak minket, segítenek visszajelzéseket kapni, míg az izoláció szorongáshoz és a “napi valóságtól” való elszakadáshoz vezethet.
  • Látszani, láttatni a munkánkat, adminisztrálni magunkat részei a karrierépítésnek.
  • A kiegyensúlyozottsághoz fontos, hogy legyen időnk átzsilipelni egyik életszerepünkből a másikba.
  • Életünk társait sokszor a munkánkon keresztül találjuk meg, de ehhez az is kell, hogy találkozzunk velük.
  • A hasonlóan gondolkodók társasága megerősíti bennünk, hogy van értelme mindannak, amit gondolunk és teszünk.
  • Sok előnye mellett olykor nem csak drága, de van, hogy kényelmetlen is otthonról dolgozni.
  • Az effektív munkához az egész család részéről nagy fegyelemre van szükség.
A covid és a karrierváltás első 7 kérdése

A covid és a karrierváltás első 7 kérdése

A covid okozta új helyzet, mondhatjuk azt is, hogy világválság egyszerre felerősítette és megnehezítette a karrierváltás lehetőségét. Ilyenkor fontos, hogy megtaláljuk a legjobb kérdéseket, amelyek segíthetnek új lendületet adni a karrierváltásunknak is.

Kertész András

Kertész András

Organizational Communication, L&D Expert

Vezetőként és tanácsadóként több mint 15 év szakmai tapasztalat segíti a munkámat a szervezeti kommunikáció, a márkaépítés, a tanulás-fejlesztés (L&D), a változásmenedzsment és a vezetőfejlesztés terén. Ügyfeleimet olyan kihívásaikban támogatom, mint a vállalati menedzsment és a vállalati kommunikációs stratégiaalkotás, a személyes kommunikáció fejlesztése és szervezetfejlesztési projektek. Coaching és tréning praxisom mellett managerként prémium vállalati környezetben végzett munkámmal nagy hatású projektekben szeretek dolgozni.

Tetszett?

Oszd meg kollégáiddal és barátaiddal, hátha nekik is hasznos lesz.