Itthon mi is belecsúszunk időnként olyan vitatkozásokba, amik arról szólnak, hogy kinek rosszabb, a feleségemnek vagy nekem. Ha szülő vagy, már értheted, hogy ebben az írásban miről lesz szó…

 

 Arról az állapotról, amikor nem hallod a saját gondolataidat.

Az anyák viszonylatában sokszor lehet olvasni erről. Amikor otthon vagy már hónapok vagy évek óta, teszed a dolgodat egy gyerek vagy gyerekek mellett. Ők elveszik, ami nekik jár, minden figyelmedet, érzésedet és a testedből a tejet. Ebben az állapotban keresed magadat napról napra. És végül felteszed a kérdést: hol vagyok én?

Elképesztően nehéz időszak ez a nők számára és nehéz belőle visszatérni. Visszatérni a munkába, visszatérni a logikus gondolkodásba, sokszor úgy tűnik, hogy visszatérni az életbe. Ezer kérdést vet fel, az élén ezzel a kérdéssel: Ki vagy Te?

Gondolom, sok született anyában már ezek a sorok kiverték a biztosítékot. Őket is megértem. Mindenkit értek, aki védeni szeretné az anyaság szentségét. Aki a legmagasztosabb, legfőbb feladatként aposztrofálja egy nő életében az anyaságot. Aki olyan állapotnak látja, ahol nem lehetnek már további vágyak a gyerek után, és főleg, ahol nem lehetsz rosszul, hiszen életed legboldogabb éveit éled.

Én, aki minden szerdán az apaságról írok, egyetértek azzal, hogy az apaság-anyaság az egyik legszuperebb dolog a világon. De…

Értem azokat a nőket is, akik időnként szenvednek ettől az állapottól. Teljesen természetesnek tartom, hogy a 21. században, ennyi lehetőség és inger közepette egy nő a gondolataiban és intellektusában is ki akar teljesedni. Kihívásokra vágyik, feladatokat akar megoldani, fejlődni akar, teremteni az agyával és nemcsak a testével. Joga van ehhez?

Igen, szerintem joga van. És nekünk férfiaknak, akiknek édesanyáink jóvoltából kellően nagy elvárásaink vannak a kiszolgálásunkat illetően, támogatnunk kell ezeket a hölgyeket. Menjenek, szárnyaljanak. És igen, együtt nézzünk szembe az anyaság és a munka párhuzamosságának a kihívásaival.

Ja, és kedves társadalom: eszközöld ki végre az aktuális kormányoknál és cégvezetőknél, hogy adjanak esélyt a nőknek minderre. Támogassák szellemi szárnyalásukat. Megérdemlik!

Jól elkanyarodtam a vitatkozásunktól.

Pedig néhány szót érdemel az apák állapota is. Nekem gyakorlatilag mióta Mr D megszületett két fő tevékenységem van, ami lefedi az életem 95 %-át. A család és a munka. Úgy élem meg, hogy a gyerekekkel való lét semmivel sem könnyebb nekem, mint egy anyának. Ugyanúgy lehetetlenné teszi a gondolkodást és bármi mást, ami azon túl van. A munka egy másik szemszögből terheli le az agyi kapacitásomat és persze a lelkit is. Nem arról van szó, hogy ezek ne lennének végtelenül élvezetes dolgok. Én elmondhatom, hogy minden nehézség ellenére csodás a családom és fantasztikus a munkám. De Dávid most másfél éves és mostanra eltűnt az életemből a rendszeres sport, az olvasás, az alvás, az egyedüllét, a távolba meredés, az inspiráló tevékenységek sora… Pedig mindezek kellenek a gyerekneveléshez és a munkához is.

De nem panaszkodom. Mindezt nem is azért írtam le. Csak szerettem volna körbe járni ezt a témát, hogy kinek rosszabb, apának vagy anyának. Na, kinek?

Nem mindegy?

Mindannyian időről-időre tele vagyunk zavaros érzésekkel és homályos gondolatokkal, főleg ebben az időszakban, amikor a gyerekek kicsik és a karriert is tolni kellene. Olyan megfoghatatlan időnként az egész. Ügyfeleimnek azt szoktam tanácsolni, hogy ahhoz, hogy ilyen kérdéseket kezelni tudjanak, emeljék a problémát tudatos szintre. Igyekezzenek szavakat és konkrét mondatokat társítani mindehhez az érzéstömeghez, és keressenek egy szakembert, aki figyel rájuk és segít gondolkodni.

Jelentem, én is ezt teszem és jól haladok… 🙂

Néhány cikk a témában:

Kertész András Forbes Women interjú – Apaidő

Kertész András interjú a Forbes Magazinban a modern apaságról, férfi-nő egyenlőségéről a gyereknevelésben és a konyhában.

5 ok, amiért félünk a videókonferenciáktól és a telefonálástól

Sokakban van szorongás amiatt, hogy videókonferenciákon és telefonon keresztül kommunikáljanak. 5 tipp, hogy a Covid alatt is jól teljesíts. Videó a cikkben…

A felmondás előtt – vezetői(?) szemmel

“Bejön a kolléga az irodába, és panaszkodik… Nem is kellett ígérni semmit neki, és így is megnyugodott.”

A vezetői hatásgyakorlás

A vezetői karizma nem lesz magától, ugyanakkor elengedhetetlen ahhoz, hogy vezetőként pozitív hatással legyél a munkatársaidra. Rendben, de mit kell tenned? Egyáltalán a vezetés melyik szintjére akarsz eljutni? – Miért, vannak szintjei?

Érkezz meg, ha prezentálsz!

Amikor felkészülünk egy prezentációra, általában “fejben” készülünk rá. Végiggondoljuk, hogy mit szeretnénk mondani és milyen sorrendben, hogy milyen hosszú legyen, stb… De azt a legritkább esetben gondoljuk át, hogy mit szeretnénk kifejezni.

Ahogy Téged látlak!

A minap felhívott egy úr, mivel magasabb pozícióban szeretne dolgozni. Visszajelzést adtam neki mindarról, amit megfigyeltem vele és a kommunikációjával kapcsolatban. Hogy mit láttam…?

A lekezelő vezető

Ahogy az asszertív kommunikációban, vagyis az erőszakmentes önérvényesítés “művészetében” is, úgy itt is kell legyen az alapállásunk, hogy Én is OK vagyok és Te is OK vagy. Mindegy mit gondolsz, mit érzel, mi a helyzet, joga van a másiknak azt tenni, érezni, gondolni, amit akar. Ezért Ő is OK.

Karrier konzultáció!

10.000 Ft / 1 óra

Ha munkahelyet váltanál, ha a régóta tervezett vállalkozásodat indítanád be, ha anyaként újra dolgoznál vagy egyszerűen kiégtél és nincs tovább, akkor itt a helyed, karrier coaching konzultáción. Ránézünk a jelenlegi helyzetedre és tanácsokat is kapsz, amik segítenek megtenni a következő lépést. Töltsd ki a lenti formot és hamarosan találkozunk.

Karrier konzultáció!

10.000 Ft / 1 óra

Ha munkahelyet váltanál, ha a régóta tervezett vállalkozásodat indítanád be, ha anyaként újra dolgoznál vagy egyszerűen kiégtél és nincs tovább, akkor itt a helyed, karrier coaching konzultáción. Ránézünk a jelenlegi helyzetedre és tanácsokat is kapsz, amik segítenek megtenni a következő lépést. Töltsd ki a lenti formot és hamarosan találkozunk.

Tetszett?

Oszd meg kollégáiddal és barátaiddal, hátha nekik is hasznos lesz.