Jótékonysági koncert egy somogyi család tüzelőjéért

Időpont: 2021. december 16., 18.00
Helyszín: Pesthidegkúti Református Templom, Budapest, Hidegkúti út 64-66, 1028

Mi megoldjuk! Igaz?
Valahogy megoldjuk, hogy legyen meleg otthon, legyen ruha a gyereken, párizsi a kenyéren… De ez nem mindenkinek adatik meg. Van egy család, akiket ismerek. Jószívűek, tele szeretetettel. De sok minden hiányzik, hogy ellenálljanak a télnek.
Komoly probléma számukra, hogy hogyan tudják kifűteni a házukat. Mivel fával tüzelnek, ami az egyik legdrágább fűtési forma, ez egy komoly kihívás minden évben.
Idén azt gondoltam: segítsünk együtt.
Gyertek el a Fuvalom népdalénekegyüttes koncertjére és egy jegy árával támogassátok ennek a kedves család otthonának a melegét. Ha nem tudsz ott lenni a koncerten, de segítenél, utalhatsz pénzt a következő számlaszámra: 11600006-00000000-59488048 (Kertész András)

Kérlek tudasd velünk, hogy ott leszel

2 + 10 =

Fuvalom Énekegyüttes

A Fuvalom Énekegyüttes friss és ropogós, mint egy jó kovászos kenyér. A tavaly alakult alapvetően népdalokból építkező a capella együttes repertoárját szakrális és világi népzenei összeállítások alkotják, amelyek esetenként hangszerkísérettel, itt-ott többszólamúsággal is kiegészülnek. Négy lányt összefújt a szél északról, délről, keletről, nyugatról, hogy tovább fújják a számukra fontos népdalokat. Jóval hamarabb lettek barátok, mint ahogyan a Fuvalom énekegyüttest megalapították. Együtt sírtak és nevettek az egyetemen, végigstoppolták és énekelték a Kárpát-medencét. Mindezt addig-addig, míg barátságuk összefonódott hivatástudatukkal, hogy megénekeljék mindazt, amit együtt valamilyen formában már átéltek.
Mert hát hogy is tudnának ennyi mindent magukban tartani!? Hadd szóljon!

Kb. 15 évvel ezelőtt ismertem meg a vakok állami intézetében egy fiatal lányt, aki mindenképpen klasszikus éneklést szeretett volna tanulni. Sebestyén Mártával adtunk koncertet a Fehér Bot Napján. Odajött hozzám a koncertem után és megkérdezte, hogy tanítanám-e énekelni. Persze igen mondtam. Ez a csodálatos hölgy két diplomát szerzett, dolgozott és tanult éveken át, de bármerre is sodorta az élet, mivel vak ember, mindig akadályokba ütközött.
10 évvel ezelőtt megszületett a lánya és hazaköltözött egy somogyi kis faluba, amely a magyar elszegényedő vidék egyik tipikus települése. Itt él ma is kislányával és a 70 év feletti idős és beteg szüleivel. A helyzet finoman szólva nem könnyű…

A számlaszám, ahová adományt utalhatsz:

11600006-00000000-59488048

(Kertész András)