P

Business Coaching

Minden vezető és leendő vezető életében eljön az az időszak, amikor meg kell találnia saját fejlődésének, karrierje építésének útját. A fejlesztési folyamatot saját felismerés is elindíthatja, de a kezdő impulzus érkezhet egy vezetőtől vagy a HR egy munkatársának javaslatára is. Az elvárásoknak való megfelelés, a kívánt eredmények elérése történhet tanulás, tréning, mentor segítségével is. A legmélyebben beépülő és leginkább hasznosítható tudást azonban az önismeretre és saját belátáson alapuló tanulásra fókuszáló coaching adhatja.
A Business Coaching elsősorban olyan szakembereknek szól, akik belső vagy külső motivációk hatására vezetői pozícióban kívánnak dolgozni. Olyan középvezetőknek, akik karrierjük építése és személyes fejlődésük érdekében az önismeret útján keresztül kívánják szélesíteni látókörüket, jobban megismerni és megérteni önmagukat, az általuk vezetett embereket, és céget, amelyért dolgoznak.

P

Nem tartok ott, ahol szeretnék.

Hidd el, nagy dolog, hogy rájöttél! Tényleg!
Sokan vannak, akik nap mint nap küzdenek a rossz érzéseikkel. Érzik, hogy valami nem stimmel, de hogy micsoda, azt nem tudják beazonosítani. A fenti állítás már jelzi, hogy tudod, hogy hol tartasz és arról is van fogalmad, hogy merre szeretnél menni.
Lehetséges, hogy most nem tudod, hogyan indulj el, hogy miért vagy most éppen ott ahol, hol is van az pontosan, ahová tartasz, és mivel jár a változtatás…
A coaching folyamatban mindezekre megkaphatod saját magadtól a válaszokat.

P

Mi az a dolog, amiben én tehetséges vagyok?

Keressük-keressük önmagunkat, az erősségeinket, a hiteinket. Már 10 éves korunk körül elkezdjük a kutatómunkát, de az első 10-20 évben általában kívülről várjuk a megerősítést. Alkalomadtán könnyen elhisszük, hogy ha valaki azt mondja, tehetségesek vagyunk valamiben, és hajlamosak vagyunk arrafelé elindulni. Gyakran csak később derül ki, hogy lehet, hogy nem is a legmegfelelőbb utat választottuk. Ezért van az, hogy 30-40-50 éves emberek is felteszik maguknak a fenti kérdést, és nagyon vágynak a válaszra. A coaching ereje abban mutatkozik meg, hogy úgy segít az ügyfeleknek ránézni önmagukra, hogy az új énkép kialakulásával már képesek lesznek új utakra lépni.

P

Vágy és cél különbsége

“Segítség kellene, hogy konkrét célokat fogalmazzak meg.”
Sokszor kezdődik egy coaching folyamat azzal, hogy tisztázzuk a fogalmakat. Na, nem olyan tanárbácsisan, hanem azzal a céllal, hogy mindketten ugyan azt értsük alattuk. Ilyenek a vágy és a cél, és a köztük húzódó szakadék. A vágy egyik fontos ismérve, hogy kevésbé megfogható és a hozzá vezető út homályos. A cél ellenben mindig konkrét, és a hozzá vezető út is meghatározható. Mi, coachok segítünk az ügyfeleinknek vágyaikat áttranszformálni célokká, majd cselekedetekké.

P

A saját utad

Segítek megtalálni, de az útra Neked kell rálelned.
Támogatlak, hogy ránézz önmagadra, úgy ahogyan még sosem tetted.
Megtalálhatod erősségeidet, amelyek eddig rejtve voltak előtted.
Eszközöket kapsz, amelyek újra strukturálják gondolataidat, hiteidet saját magaddal kapcsolatban.
Segítek felébreszteni a bátorságodat és meghozni saját döntéseidet.
Veled örülök, amikor már másképpen tekintesz magadra, és a világ is kezd másképp tekinteni rád.
Támogatlak az utadon. Ez az út már a sajátod lesz.

P

Váltsak egy új munkára?

“Az eddigi pályámon maradjak, vagy váltsak valami teljesen másra? Mire lehetek én még alkalmas?”
Sokan munkában gondolkodnak, nem képességekben. Én hiszem, hogy az életben sokkal fontosabb, hogy ismerd a saját képességeidet. Hogy tudd, milyen, több fronton bevethető tudás vagy adottság birtokában vagy.
Maradj-e az eddigi pályádon?
Eldöntheted, ha válaszolsz a következő kérdésre:
Hátralévő életedben milyen képességeidet szeretnéd kibontakoztatni?
Könnyű megválaszolni, ha megismered önmagadat. Persze a válaszhoz ez elkerülhetetlen. És persze kicsit fájhat is.

P

Új állást vagy új hivatást válasszak?

A kérdés az, hogy mi a legfontosabb hajtóerő, ami Téged munkára bír?
Funkcionális számodra a napi munka? Csak pénzt akarsz keresni? Esetleg küldetésed van, amit végre szeretnél hajtani?
Mindenkit más mozgat, és ez így van jól. Ezer módja van annak, hogy hogyan lehet az életben az egyensúlyt megtalálni és fenntartani. Én is írtam már a passzív jövedelemről, a magas hozzáadott értékű munkáról, a multis karrierről, amik mind-mind más életformákat eredményeznek, de mindegyikben lehetünk boldogok. Hogy mi a legmegfelelőbb számodra, hogy hivatást vagy állást keress-e, annak megválaszolásában segíthet a karrier coaching.