14-20 éves fiataloknak

Kommunikáció-fejlesztő nyári tábor

MIÉRT JÓ EZ NEKEd?

 • Végre jófejek között foglalkozhatsz azzal, ami érdekel
 • Fejlődhetsz a kommunikációdban
 • Bátrabban fogsz tudni kiállni magadért és mások elé
 • Menő prezit fogsz tudni készíteni

INFÓK RÖVIDEN

Regisztráció menete

1. Kitöltöd a jelentkezési formot

2. Visszaigazoljuk, hogy jöhetsz

3. Kiküldjük e-mailen a számlát

4. Befizeted a részvételi díjat

5. Meg is van a helyed. Várunk szeretettel!

Helyszín

BUDAPEST SCHOOL (“A Prezi iskolája”) 1075 Budapest, Károly krt 3/a

Jelentkezési határidő

2022. június 30-ig várjuk a jelentkezéseket.

Itt a helyed

Itt a helyed a táborban, ha igaz rád valamelyik mondat:

 • Meg akarom tanulni elmondani, ami bennem van, úgy, hogy mások megértsék.
 • Képes akarok lenni meggyőzni másokat.
 • Erősíteni szeretném az önbizalmamat, hogy bátrabban álljak ki mások elé.
 • Meg szeretném tanulni a prezentáció alapjait.
Szülőknek

Ha csak egy dolgot kellene kiemelni, hogy miért ide írássa be a gyermekét, akkor azt mondanánk:

Ebben a táborban valami olyat tanul meg a gyermeke, ami mindennek az alapja, amit később az életében csinálni fog. Vagy fordítva: bármit is tud, bármire is lesz képes a gyermeke, ha nem tudja azt hitelesen megosztani másokkal, nem tudja kifejezni magát, akkor a tudása és kiváló képességei nem fogják elhozni számára a vágyott sikert.

 

Kiindulópont

A for-profit szektorban kommunikációs tanácsadóként és trénerként dolgozva világossá vált, hogy a multinacionális cégek vezetői és munkatársai olyan kommunikációs készségeket sajátítanak el a tréningek és coachingok keretein belül, amelyeket az általános iskola végén vagy a középiskolában kellett volna megtanulniuk. A személyes kommunikációs készségek fejlesztése nagyon gyerekcipőben jár hazánkban és még nem érte el azt az ismertséget és társadalmi fontosságot, hogy hatékony módszertannal beemelték volna a közoktatás rendszerébe.

Ugyanakkor az is világosan látszik, hogy a 21. századi munkahelyek munkaerő-igényei és a Z és Alfa generáció jövőbeli munkahelyei által támasztott követelmények megkövetelik, hogy minél hamarabb fejlesszék a fiatalok a személyes kommunikációs készségeiket, hogy később, a munkaerőpiacra lépve már tisztában legyenek olyan alapvető eszközökkel és megközelítésekkel, mint az asszertív kommunikáció, a multikulturális kapcsolódás vagy a hiteles kiállás és prezentáció alapjai.

A jelentkezéseket a nyári táborra lezártuk

Tábor 2022

Ebben az egyhetes táborban hétfő reggeltől péntek estig szeretnénk sokoldalúan, elfogadóan, erős szakmai alapokra építve megmutatni a fiataloknak a személyes kommunikáció összetett rendszerét, és lehetőséget biztosít számukra, hogy megismerve saját erőforrásaikat, elsajátítva a szakmai alapokat és legyőzve a félelmeiket hiteles és magabiztos fiatal felnőttként állják meg a helyüket az életben.

 • Egy egyhetes tábor
 • 14-20 éves fiataloknak
 • A személyes kommunikáció alapjait lehet itt megtanulni (kiállás, szép beszéd, bátor megnyilvánulás, a prezentáció alapjai, a testbeszéd tudatosítása, önbizalom-növelés)
 • Jó hangulat
 • Szuper trénerek és oktatók
 • Fejlődési lehetőség intelligens és nyitott fiatalok társaságában

A projekt hosszú távú célja olyan tudásanyag és módszertan kidolgozása, amely minden középiskolai tanárnak és tanulónak rendelkezésére áll majd, hogy mind a munkája során mind a magánéletében hatékonyan tudjon kommunikálni.

A hosszútávú célunk az is, hogy a 10 év múlva érettségizők többségének már ne kelljen felnőtt korában megtanulnia céges tréningek keretében a személyes kommunikáció alapjait.

Kiknek szól?

Olyan fiatalokat várunk a táborba, akik már felismerték (saját maguk, vagy akár a szüleik vagy a tanáraik segítségével), hogy az egyik legfontosabb képesség az életben, hogy a lehető legtöbb helyzetben jól tudják kifejezni magukat.

Mi tudjuk, ez nem könnyű. Mindenkinek vannak elakadásai: van, akinek a beszédében, van, akinek a fogalmazás terén, van, aki görbén tartja magát, és van, aki fél elmondani, ami benne van. Nem is csoda, mivel a személyes kommunikáció egy nagyon összetett folyamat. Hosszú út, mire az érzésből gondolat, a gondolatból szó, a szóból beszéd, a beszédből hatás születik. Ezért lehet, hogy az önbizalmad növelése, a beszédtechnikád fejlesztése, a testtartásod javítása a cél. Mi úgy állítottuk össze a programot, hogy ebben a táborban mindegyik területen komoly fejlődést érhetsz el.

IDŐPONT

2022. július 4-8. (H-P, minden nap 08:30 – 17:00)

Helyszín

BUDAPEST SCHOOL (1075 Budapest, Károly krt 3/a)

TÁBOR DÍJA

70.000 Ft (bruttó)

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2022. június 30.

A csapatról

Az üzleti világban dolgozunk vezetőként, de vannak köztünk egyetemi tanárok, trénerek, coachok és pszichológusok is. Már jó ideje beszélgetünk arról, hogy nincs az rendben, hogy a fiatalok nem tanulnak kommunikációt az iskolában. Aztán 1-2 hónapja úgy döntöttünk, hogy majd mi átadjuk a tudásunkat nektek, hogy még bátrabbak, boldogabbak és sikeresebbek lehessetek.

Étkezés

A tábor minden napján a következő étkezést biztosítjuk:

10.50-11.00 – nasi szünet (ropi, szörp, víz, tea, keksz, gyümölcs, ez-az)

12.00-13.00 – ebéd

13.50-14.00 – nasi szünet (ropi, szörp, víz, tea, keksz, gyümölcs, ez-az)

Résztvevő

nap

tréner

téma

Jelentkezz

Időpont: 2022. július 4 – 8. (jelentkezési határidő: június 30.)

Helyszín: BUDAPEST SCHOOL (Budapest, Károly krt 3.)

Elfoglaltság: minden nap 08.30-17.00

Kérdésed van? Írj nekünk a hello@kerteszandras.hu címre.

Kiknek szól?

Olyan fiatalokat várunk a táborba, akik már felismerték (saját maguk, vagy akár a szüleik vagy a tanáraik segítségével), hogy az egyik legfontosabb képesség az életben, hogy a lehető legtöbb helyzetben jól tudják kifejezni magukat.

Mi tudjuk, ez nem könnyű. Mindenkinek vannak elakadásai: van akinek a beszédében, van, akinek a fogalmazás terén, van aki görbén tartja magát, és van, aki fél elmondani, ami benne van. Nem is csoda, mivel személyes kommunikáció egy nagyon összetett folyamat. Hosszú út, mire az érzésből gondolat, a gondolatból szó, a szóból beszéd, a beszédből hatás születik. Ezért lehet, hogy az önbizalmad növelése, a beszédtechnikád fejlesztése, a testtartásod javítása a cél, úgy állítottuk össze a programot, hogy ebben a táborban mindegyik területen komoly fejlődést érhetsz el.

Itt a helyed a táborban

Itt a helyed a táborban, ha igaz rád valamelyik mondat:

 • Meg akarom tanulni elmondani ami bennem van, úgy, hogy mások megértsék.
 • Képes akarok lenni meggyőzni másokat.
 • Erősíteni szeretném az önbizalmamat, hogy bátrabban álljak ki mások elé.
 • Meg szeretném tanulni a prezentáció alapjait.

Napi tematika

4.

Hétfő

A kommunikáció alapjai:

a személyes kommunikáció alapjai / a ritmus fontossága / az etikket, mint iránytű / hogyan látnak Téged mások / a kétperces beszédek technikája

5.

Kedd

Kapcsolódás másokhoz:

bemutatkozás technikái / beszédtechnika alapok / családon belüli kommunikáció / visszajelzés adása és fogadása / testbeszéd tudatosítása

6.

Szerda

A TE előadásod:

felkészülés / koncepcióalkotás / hogyan mutasd meg, hogy ki vagy TE / nyitott test és lélek-önkifejezés / az önbizalom-növelés alapjai / a prezentációkészítés alapjai / videós gyakorlat

7.

Csütörtök

Megszólítani másokat:

a történetmesélés alapjai / erőszakmentes kommunikáció / társas kapcsolatok / kapcsolódás és a baráti kapcsolatok / pályaválasztás és a kommunikáció / válaszok a kérdéseitekre

8.

Péntek

Az előadás napja

Nem kötelező, de aki szeretné, megmutathatja a többieknek, hogy mit tanult a héten. 

és…

folytatjuk

2022. őszétől

rendszeres kurzusok a fiataloknak, tananyagok tanároknak és újabb táborok.

résztvevő

nap

tréner

téma

Jelentkezz

Időpont: 2022. július 4 – 8. (jelentkezési határidő: június 30.)

Helyszín: BUDAPEST SCHOOL (Budapest, Károly krt 3.)

Elfoglaltság: minden nap 08.30-17.00

Kérdésed van? Írj nekünk a hello@kerteszandras.hu címre.

néhány szó

ANDRÁSRÓL

András 15 éve dolgozik kommunikációs tanácsadóként és trénerként, ügyfelei voltak többek között az ERSTE, az OTP, a Generali , a Heineken, a Hilton, de sokszáz órában készített fel TV- és rádióinterjúkra közszereplőket is. 2007-től a világ egyik legnagyobb ügyvédi cégének, a Clifford Chance budapesti irodájának a kommunikációjáért felelt. 2012-től kommunikációs tanácsadóként, coachként dolgozott multinacionális nagyvállalatokkal és a KKV szektor üzleti szereplőivel. 2022-től a Kertesz Communications Consulting cég vezetőjeként dolgozik, amely teljeskörű integrált szolgáltatást nyújt a kommunikáció és szervezetfejlesztés terén. Elkötelezetten hisz a személyes kommunikáció fontosságában, már csak azért is, mert első szakmája operaénekes, 20 évig állt színpadon. TED előadása után most saját podcastját, az YouTube-on, Apple Podcaston, Spotify-on futó APAIDŐ Podcastot vezeti. Házas, mozaikcsaládban él, egy fiúgyermek édesapja (2017), feleségének lányai: Dóra és Adél.

– Kertész András

Kertész András podcast

A tábor célja

Megmutatni a fiataloknak, hogy milyen szép és fontos az önkifejezés, megtanítani azokat a legfontosabb eszközöket, amelyek a középiskolában, az egyetemen és a munkában is elengedhetetlenek lesznek ahhoz, hogy sikereket érjenek el.

Szülőknek

Annyi mindenre lehetne beíratni a gyereket. Lovastábor, úszótábor, iskolai tábor, vitorlás tábor… Ezer lehetőség és még több pénz…

Ha csak egy dolgot kellene kiemelni, hogy miért ide írássa be a gyermekét, akkor azt mondanánk:

Ebben a táborban valami olyat tanul meg a gyermeke, ami mindennek az alapja, amit az életében csinálni fog. Vagy fordítva: bármit is tud, bármire is lesz képes a gyermeke, ha nem tudja azt hitelesen megosztani másokkal, nem tudja kifejezni magát, akkor a tudása és kiváló képességei nem fogják elhozni számára a vágyott sikert.

A személyes kommunikáció mindennek az alfája. Ráadásul egy olyan önismereti út, amelyen a folyamatos önreflexiókon keresztül mély tudásra tehetünk szert saját magunk és a világ kapcsolatáról. Biztosan érzi, hogy mi elkötelezetten hiszünk abban, hogy ami ebben a táborban elhangzik, az az egyik legfontosabb dolog kellene, hogy legyen a gyermekek oktatásában.

Ha további érveket szeretne még hallani, vagy kérdései lennének, keresse a tábor szakmai vezetőjét, Kertész Andrást a +3630 551 5665 telefonszámon, vagy írjon e-mailt az andras@kerteszandras.hu címre.

figyelünk rád

Mire számíthatsz?

Nem iskolai oktatás lesz. Sem hangulatában, sem tematikájában, sem módszereiben nem fog hasonlítani arra, ami az általános- és középiskolákban zajlik. Mi, akik együtt fogunk veletek dolgozni ebben az egy hétben, abban hiszünk, hogy a fiatalokkal is ugyan úgy lehet workshopokon és tréningek keretében dolgozni, mint amikor nagy cégeknél felnőttekkel dolgozunk a kommunikációjuk fejlesztésén.

Szóval jó hangulat, sok visszajelzés, óriási támogatás, sok-sok új szempont, és ezer dolog, ami megerősít téged és növeli a bátorságodat.

Legfontosabb információk

Helyszín

BUDAPEST SCHOOL (Budapest, Károly krt. 3.)

Időpont

2022. július 4 – 8. (minden nap 08:30 – 17:00)

Telefon & E-mail

+3630 551 5665
hello@kerteszandras.hu

jelentkezési határidő

2022. június 30.

tábor díja

70.000 Ft (bruttó)

Regisztráció

Bővebb információ

+3630 551 5665

E-mail cím

hello@kerteszandras.hu

01.

Kitöltöd és elküldöd a jelentkezési formot

02.

Visszaigazoljuk, hogy jöhetsz

03.

Elküldjük e-mailen a számlát

04.

Befizeted a részvételi díjat

05.

Meg is van a helyed. Várunk szeretettel.

A jelentkezési lehetőséget a nyári táborra lezártuk

Kindulópont

A for-profit szektorban kommunikációs tanácsadóként és trénerként dolgozva világossá vált, hogy a multinacionális cégek vezetői és munkatársai gyakran olyan kommunikációs készségeket sajátítanak el tréningek és coachingok keretein belül, amelyeket az általános iskola végén vagy a középiskolában kellett volna megtanulniuk. A személyes kommunikációs készségek fejlesztése nagyon gyerekcipőben jár hazánkban és még nem érte el azt az ismertséget és társadalmi fontosságot, hogy hatékony módszertannal beemelték volna a közoktatás rendszerébe.

Ugyanakkor az is világosan látszik, hogy a 21. századi munkahelyek munkaerő-igényei és a Z és Alfa generáció jövőbeli munkahelyei által támasztott követelmények megkövetelik, hogy már fiatal korban fejlesszék a fiatalok a személyes kommunikációs készségeiket, hogy később, a munkaerőpiacra lépve már tisztában legyenek olyan alapvető eszközökkel és megközelítésekkel, mint az asszertív kommunikáció, a multikulturális kapcsolódás vagy a hiteles kiállás és prezentáció alapjai.

A projektről

Ez a projekt nem csak egy tábor. A hosszú távú célunk olyan tudásanyag és módszertan kidolgozása, amely minden középiskolai tanárnak és tanulónak rendelkezésére áll, hogy mind a munkájuk során mind a magánéletükben hatékonyan tudjanak kommunikálni. A célok elérése érdekében a csapat, további szakértők bevonásával elkezdi a felnőttek képzése során használt tananyagok és módszerek fiatalok számára érthető és feldolgozható formába öntését. Első lépésként most, 2022 nyarán szervezünk egy egyhetes nyári tábort, ahol elindul a közös munka a fiatalok csoportjával és a szakemberek széles körével. Ezzel a lépéssel megkezdődik egy közösség szervezése is, akik később az aktív támogatóink és a nagyköveteink lesznek.

A tervek szerint 2023-tól már az első partneriskolában elindul az általunk kidolgozott tananyag oktatása és 2023 nyár folyamán már több tábort is tudunk tartani, valamint elkezdődik a tanárok számára szervezett képzés is.

A hosszútávú célunk az, hogy a 10 év múlva érettségizők többségének már ne kelljen felnőtt korában megtanulnia céges tréningek keretén belül a személyes kommunikáció alapjait.

Ebben hiszünk

Sokszínűségi nyilatkozat

Számunkra a befogadás azt jelenti, hogy minden látható és láthatatlan különbséget tiszteletben tartunk azért, hogy egy olyan méltányos, egészséges és kiemelkedő teljesítményű közösséget hozzunk létre, amelyben mindenki azt érezheti, hogy támogatják és megbecsülik. A sokszínűség fontos számunkra, legyen szó tehetségről, gondolkodásról, szemléletmódról, erősségekről, képességekről. Támogatjuk a kreativitás és innováció kibontakoztatását a fenntarthatóság érdekében.

Szívesen kapcsolódunk tőlünk különböző háttérrel, tapasztalattal, szemlélettel, képességgel és gondolkodásmóddal rendelkezőkhöz, így építjük az elfogadás kultúráját.

Olyan tábort szeretnénk, ahol minden résztvevő biztonságban érzi magát, tisztelettel bánnak vele, és tiszteletben tartják azért, amit elért függetlenül képességeitől, az etnikai és kulturális hovatartozásától, a nemi identitásától, a vallási hovatartozásától, a szexuális irányultságától.

Hiszünk abban, hogy a sokszínű – nemzetiség, nemek és életkor szerint is vegyes – csapatok jobb eredményeket érnek el, hogy az emberek egymás különféle tapasztalataiból, kulturális hátteréből inspirációt meríthetnek és fejlődhetnek.