Döntések és változások

Saroltával 2014-ben ismerkedtem meg. Egy kedves ismerősöm felhívott, hogy van neki egy kedves felesége, akinek van egy kedves ismerőse, akinek szerinte rám van szüksége. Egy ilyen bevezető után örömmel vártam a találkozást, ami – mint később kiderült – egy izgalmas munkafolyamat kezdete volt. Sarolta fiatal vállalkozó nőként egy, már akkor sikeres ruhamárkát indított útjára. Nagy feladatokat tudhatott maga mögött, de érezte, hogy ahhoz, hogy újabb szintre emelhesse vállalkozását, még tudatosabban kell terveznie. Ebben kérte a segítségemet, és nagy lelkesedéssel neki is láttunk a közös munkának.

“Nem könnyű egyszerre művésznek és vállalkozónak lenni. Ruhákat tervezni és vinni a teljes adminisztrációt, amitől nap, mint nap működik egy cég. Úgy éreztem, kell valaki, akivel együtt gondolkodhatom. Megtaláltam Andrást, és elkezdtük a coaching folyamatot.
Határozott célom volt, hogy nyugodtabban tudjam vinni a napi feladataimat, és változtatni tudjak olyan dolgokban, amik már egy ideje zavartak. Áttekintettük a folyamatokat, és sikerült olyan prioritási listát felállítanom, ami azonnal meg is hozta az eredményét. Jól haladtam a feladataimmal, mégse kellett már rohannom semmivel.
A közös munka jól hatott a döntéseimre is, és ez remek változásokat hozott magával. Elindult számos új üzleti szál: új bolt nyitásának lehetősége és gyorsabb növekedési kilátások is felbukkantak. Éreztem, hogy mióta beszélek a dolgaimról, kimondom és rendszerbe foglalom őket, azóta nyugodtabb vagyok, és az emberek is másképpen viszonyulnak hozzám.
András segített tanácsadóként is, elkezdtünk dolgozni a cégem üzleti és pénzügyi tervén, ami számtalan kérdést vetett fel, de meg is válaszolt jó néhányat. Sikerült meghatároznom a céljaimat és a hozzájuk vezető lépéseket is. Kemény és izgalmas munka volt. A hosszútávú fenntarthatóság, új működési struktúra, delegálási kérdések is terítékre kerültek.
Persze nem csak külső eredményei voltak ennek az időszaknak. Egy intenzív belső változás is zajlott, aminek szintén meglettek az eredményei.”

Saci üzlete, élete, kreativitása virágzik azóta is. Sok boldog ember viseli büszkén az általa tervezett pamut csodákat. Ha azt mondja ma valaki, hogy NON+, akkor elismerően bólogatnak a hölgyek. Tőlem legutóbb így búcsúzott: “Mindenben optimistább vagyok, mint régebben. Tapasztalom, hogy milyen jó, amikor a tanultak nem maradnak meg puszta elméletnek, hanem a gyakorlatban is alkalmazhatom őket.”

“A közös munka, a döntéseim azonnal hozták a változásokat. Elindult számos új üzleti szál: új bolt nyitásának lehetősége és gyorsabb növekedési kilátások is felbukkantak.”

Sarolta

tulajdonos, vezető, NON+